بعد از ضربه به دندان کودک چه کنیم؟
ضربه به دندان های کودک، یک حادثه رایج است که گاهی عواقب جدی برای سلامت دهان و دندان او به همراه دارد. در چنین مواقعی، والدین باید به سرعت، اقدام به تصمیمگیری صحیح اقدام کنند تا از بروز مشکلات بیشتر، جلوگیری شود.
ضربه به دندان شیری؛ اولین اقدام: ارزیابی وضعیت دندان ها
بعد از ضربه خوردن دندان کودک، ابتدا باید دهان را برای پیدا کردن آسیبهای جزئی یا جدیتر بررسی کنید. در برخی موارد ممکن است یک دندان بهطور کامل از جای خود خارج یا دچار ترک و شکستگی شده باشد. همچنین در صورت ضربه به دندان کودکان، ممکن است قسمتی از لثه یا پشت لبها، زخم شود و خونریزی آن نیازمند رسیدگی باشد.
کنترل خونریزی بعد از ضربه به دندان کودک
اگر دندان کودک به شدت آسیب دیده و یا از جای خود خارج شود، ممکن است خونریزی اتفاق بیفتد. در این مواقع، والدین باید با استفاده از یک گاز استریل یا پنبه، فشار ملایمی به ناحیه آسیب دیده وارد کنند تا خونریزی کنترل شود.
شستن دهان با آب سرد
پس از ارزیابی ترومای دندان کودک و کنترل خونریزی، دهان او را با آب سرد بشویید؛ این عمل به کاهش درد و تسکین التهاب کمک میکند. هرگز در چنین موقعیتی از دهانشویه حاوی الکل استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است آسیب بیشتری به بافت دهان وارد کند.
تسکین درد ترومای دندان کودک با مسکن
اگر کودک شما درد زیادی دارد، میتوانید از داروهای مسکن مناسب برای سن او استفاده کنید. پیش از این، بهتر است حتماً با پزشک یا دندانپزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که داروها مناسب و بیخطر هستند. همچنین استفاده از کمپرس آب سرد روی ناحیهای که درد دارد، به تسکین آن کمک میکند.
مراجعه به پزشک بعد از ضربه به دندان کودک لازم است؟
در اکثر مواقع، تنها یک پزشک میتواند نوع آسیب و روش درمانی صحیح را تشخیص دهد. دندانپزشک با انجام عکسبرداریهای لازم، وضعیت دندانها را بهطور دقیق بررسی کرده و درمان مناسب را آغاز میکند.
کلینیک دندانپزشکی بارانا، یکی از بهترین مراکز تخصصی دندانپزشکی مشهد است که دارای لاین تخصصی کودکان بوده و تمامی خدمات مرتبط با دهان و دندان کودکان را بدون بیهوشی انجام میدهد. این کلینیک، امکان دریافت نوبت آنلاین و رایگان را برای مراجعهکنندگان خود فراهم کرده است و با چنین مزیتی، با بروز ترومای دندان کودک میتوانید در اولین فرصت، نوبت خود را رزرو کنید.
دندان لق شده را فشار ندهید
وارد شدن ضربه به دندان شیری یا دائمی، گاهی موجب لق شدن آن میشود؛ در چنین شرایطی از فشار دادن دندان خودداری کنید. وارد کردن فشار به دندان ممکن است خطر جدایی کامل دندان یا آسیب به بافتهای اطراف آن را افزایش دهد. در این وضعیت نیز، مراجعه فوری به مرکز درمانی برای معاینه و درمان ضروری است.
خطر عفونت بعد از ضربه به دندان کودک
ضربه خوردن دندان کودک ممکن است بعد از چند روز موجب بروز عفونت در لثه شود. به همین جهت، والدین باید بهطور دائم، علائم عفونت را زیر نظر داشته باشند و در صورت مشاهده، فوری به دندانپزشک مراجعه کنند. این علائم شامل ورم، تب یا تغییر رنگ ناحیه آسیب دیده میشود.
نشانه های دندان آسیب دیده
- شکستگی یا لب پر شدن دندان: مشاهده شکستگی در سطح دندان که با عمق و شدت متفاوت دیده میشود.
- لق شدن دندان و جدا شدن آن از خط لثه: دندان دچار ضربه ممکن است بافت لثه را دچار شل شدگی یا عدم تثبیت کند.
- خونریزی از لثه: لثه اطراف دندان ضربه خورده ممکن است دچار خونریزی شود.
- جابجایی دندانها: ممکن است ضربه به دندان های کودک موجب تغییر در موقعیت آنها شود.
- حس گرما و وجود ضربان در دندان و لثه: کودک شما ممکن است احساس گرما یا ضربان را در نواحی آسیبدیده تجربه کند.
- جدا شدن دندان از لثه و بیرون افتادن از دهان: در موارد شدید، دندان ممکن است کاملاً از لثه جدا شده و خارج شود.
- بروز درد در دندان و نواحی اطراف آن: درد معمولاً در نواحی آسیبدیده احساس میشود و میتوان پیش از مراجعه به دندانپزشک با روشهای خانگی موقتاً آن را تسکین داد.
ضربه خوردن دندان کودک را جدی بگیرید
ضربه به دندان کودک یک شرایط اضطراری است که نیاز به واکنش سریع و درست دارد. با مطالعه موارد بالا و دریافت توصیههای لازم از دندانپزشک متخصص، در صورت بروز چنین شرایطی، سلامت فرزند خود را تضمین خواهید کرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بعد از ضربه به دندان کودک چه کنیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بعد از ضربه به دندان کودک چه کنیم؟"، کلیک کنید.