بررسی تاثیر نرخ تورم بر بازار فارکس
شاخص نرخ تورم چیست و چه تاثیری در فارکس دارد؟
احتمالا می دانید که تورم، تراز حساب جاری یک کشور را نشان می دهد. در واقع شاخص نرخ تورم، میزان تغییر قیمت کالاها و خدمات را در یک دوره معین اندازه گیری می کند. در این مطلب قصد داریم درباره نرخ تورم، علل ایجاد آن، بهترین بروکر برای کپی ترید در ایران و اثراتی که بر بازار فارکس می گذارد، صحبت کنیم.
تورم چگونه اندازه گیری و مدیریت می شود؟
در حقیقت تورم قدرت خرید هر واحد ارز را کاهش می دهد و به مرور زمان منجر به افزایش قیمت کالاها و خدمات می شود. این یک اصطلاح اقتصادی است به این معنی که شما باید برای پر کردن مخزن بنزین، خرید یک پاکت شیر یا کوتاه کردن مو، هزینه بیشتری بپردازید. به عبارت دیگر، تورم هزینه های زندگی شما را افزایش می دهد.
وقتی ارزش دلار امروز را با گذشته مقایسه می کنید، متوجه می شوید که تورم ایالات متحده، ارزش دلار را کاهش داده است. بنابراین به دلیل افزایش قیمت ها، با این پول کمتر می توانید خرید کنید. به همین دلیل، می تواند به مرور زمان، استاندارد زندگی شما را کاهش دهد.
شاخص نرخ تورم
این شاخص، درصد افزایش یا کاهش قیمت ها در یک دوره مشخص، معمولا یک ماه یا یک سال را نشان می دهد. این درصد به شما می گوید که قیمت ها در دوره مورد نظر چقدر سریع افزایش یافته اند. به عنوان مثال، اگر نرخ تورم برای یک گالن گاز 2 درصد در سال باشد، در آن صورت قیمت گاز در سال آینده 2 درصد بالاتر خواهد بود. این بدان معنا است که یک گالن گاز که امسال 2 دلار قیمت دارد، در سال آینده 2.04 دلار قیمت خواهد داشت.
نرخ تورم جزء مهمی از شاخص بحران اقتصادی است که به تعیین سلامت مالی یک شهروند متوسط کمک می کند. مولفه دیگر بحران، نرخ بیکاری است. وقتی شاخص بحران بالاتر از 10 درصد است، به این معنی است که مردم یا از رکود رنج می برند یا از تاخت و تاز تورم و یا از هر دو. اگر نرخ تورم در یک ماه بیش از 50 درصد باشد، آن را ابرتورم می گویند. اگر تورم همزمان با رکود اقتصادی رخ دهد، به آن رکود تورم می گویند.
شاخص نرخ تورم و شاخص بهای مصرف کننده
اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) از شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) برای اندازه گیری تورم استفاده می کند. این شاخص اطلاعات خود را از نظرسنجی از 23000 کسب و کار به دست می آورد و هر ماه قیمت 80000 کالای مصرفی را ثبت می کند. CPI نرخ عمومی تورم را به شما می گوید. نمودار BLS زیر از CPI برای ردیابی نرخ تورم بین سال های 2008 و 2019 استفاده می کند.
نرخ تورم ایالات متحده در اکتبر 2021 به 6.2 درصد افزایش یافت؛ این بالاترین نرخ تورمی بود که مردم ایالات متحده از سال 1990 به بعد تجربه نکرده بودند. قیمت همه چیز از خواربار، اجاره، گاز و مراقبت های بهداشتی درمانی گرفته تا اتومبیل و غذای آماده در ماه اکتبر افزایش یافت و باعث نگرانی بسیاری از کارشناسان شد.
یکی از مزایای بزرگ معاملات ارزها این است که بازار فارکس 24 ساعت شبانه روز و پنج روز هفته (از یکشنبه، 5 بعد از ظهر تا جمعه، 4 بعد از ظهر به وقت شرقی) فعال است. یک بازار بزرگ و بین المللی است که تحت تاثیر عوامل زیادی نوسان نشان می دهد.
از آنجایی که بازارها به دلیل اخبار حرکت می کنند، اغلب داده های اقتصادی مهم ترین عامل برای تحرکات کوتاه مدت هستند. این امر به ویژه در بازار ارز صادق است که نه تنها به اعداد اقتصادی ایالات متحده، بلکه به اخبار از سراسر جهان نیز واکنش می دهد. در اینجا، ما به این می پردازیم که چه نوع خبرهایی و چه زمانی منتشر می شوند، کدام داده ها برای معامله گران فارکس بیشتر اهمیت دارند و معامله گران چگونه می توانند بر اساس این اطلاعات در بازار عمل کنند.
مهم ترین اخبار فارکس
اخبار مهمی مانند تصمیم در مورد نرخ بهره، تورم، تولید، نرخ بیکاری و… می توانند تاثیر چشم گیری بر بازار فارکس داشته باشند.
اخبار فارکس از عوامل مهم و کلیدی در انجام معاملات بهترین بروکر برای ایرانیان هستند. اگر از آن دسته از تریدرهایی هستید که برای انجام معاملات خود تنها به دنبال بازار هستید، با چشم پوشی از اخبار، عوامل مهمی را نادیده می گیرید.
توصیه می شود که زمان معامله در بازار فارکس، حتما اخبار مهم را در نظر بگیرید. لازم است بدانید که در آن هفته یا در بازه معاملات شما انتشار کدام اخبار مورد انتظار است. دانستن اینکه کدام داده مهم است نیز از موضوعات کلیدی است. به طور کلی، مهم ترین اطلاعات مربوط به تغییرات نرخ بهره، تورم و رشد اقتصادی مانند خرده فروشی و تولید است.
1. تصمیمات نرخ بهره: نرخ بهره توسط بانک های مرکزی مشخص می شوند و نقشی اساسی در تعیین ارزش یک ارز دارند. نرخ های بهره بالا می تواند سرمایه گذاری خارجی را جذب کنند و تقاضا برای آن ارز را افزایش دهند، در حالی که نرخ پایین تر ممکن است اثر معکوس داشته باشد.
2. خرده فروشی: با ارزیابی هزینه ای که مصرف کننده برای کالاها می پردازد می توان قدرت اقتصادی مصرف کننده را سنجید. تقویت خرده فروشی باعث تقویت پول ملی خواهد شد.
3. تورم (قیمت مصرف کننده یا قیمت تولید کننده): تورم با اندازه گیری شاخص های قیمت مصرف کننده (CPI) و قیمت تولیدکننده (PPI) مشخص می شود. تورم سرعت افزایش قیمت کالاها و خدمات را نشان می دهد. بانک های مرکزی با این اطلاعات سیاست های پولی را طراحی می کنند و این اطلاعات بر ارزش پول و نرخ بهره تاثیر خواهند گذاشت.
4. نرخ بیکاری: این شاخص نرخ افراد بیکاری که به دنبال کار هستند را نشان می دهد. افزایش نرخ بیکاری بر احساسات بازار تاثیر می گذارد و منجر به نزول بازار می شود.
5. تولید ناخالص داخلی: تولید ناخالص داخلی مهم ترین معیار برای سنجش سلامت اقتصاد است. افزایش تولید ناخالص داخلی معمولا نشان دهنده اقتصاد قوی است که اعتماد سرمایه گذاران و به احتمال زیاد، بازار سهام را تقویت می کند.
6. شاخص مدیران خرید و تولید: شاخص مدیران خرید (PMI) برای بخش های تولید و خدمات، معیاری برای ارزیابی سلامت اقتصادی است. PMI بالای 50 نشان دهنده توسعه این بخش است و برای بازار سهام یک خبر مثبت به حساب می آید.
اهمیت نسبی این فاکتورها نسبت به وضعیت فعلی اقتصاد، ممکن است تغییر کند. به عنوان مثال، ممکن است در این ماه بیکاری مهم تر از تصمیمات تجاری یا نرخ بهره باشد. بنابراین، مهم است آنچه را که بازار در حال حاضر روی آن متمرکز است در نظر داشته باشید.
تاثیر اخبار بر بازار فارکس
حقیقت ساده این است که اخبار فارکس بازار را هدایت می کند. رویدادهای مالی و سیاسی به طور مستقیم بر بازار تاثیر می گذارند، مهم نیست که این رویدادها کجا رخ می دهند. یک انقلاب سیاسی یا یک زلزله تاثیر زیادی بر یک کشور خاص و پول آن خواهد داشت. بنابراین تمامی جفت ارزهای مرتبط با این کشور نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
این نوع اخبار فارکس دقیقا همان چیزی است که یک معامله گر باتجربه و باهوش فارکس از آن استفاده خواهد کرد. هنگامی که اطلاعات مناسب را در زمان مناسب دریافت کردید، می توانید معاملات خود را تنظیم و از آن سود کسب کنید.
اخبار آمریکا
با وجود اینکه بازارها به اکثر اخبار اقتصادی از کشورهای مختلف واکنش نشان می دهند، مهم ترین اخبار، از ایالات متحده است.
ایالات متحده قدرتمندترین منطقه جهان در حوزه امور نظامی، ژیوپلیتیک، صنعت، انرژی، علم، فرهنگ و فناوری به شمار می آید؛ تا حدی که به عنوان یک «ابر قدرت مالی» از آن نام برده می شود.
همچنین، ایالات متحده بزرگ ترین اقتصاد جهان را دارد و دلار آمریکا نیز به عنوان ارز ذخیره جهان در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که دلار آمریکا در حدود 90 درصد از کل معاملات فارکس حضور دارد، همین امر باعث می شود که اخبار و داده های آمریکا از فاکتورهای مهم باشند که باید به آن ها توجه کنند.
زمان انتشار اخبار مهم فارکس
بازار فارکس یک بازار مالی پویاست که دایما نسبت به اخبار مهم واکنش نشان می دهد. اخبار مهم طبق زمان بندی که در تقویم اقتصادی مشخص شده، منتشر می شوند. معامله گران با استفاده از این تقویم می توانند برای اتفاقات بعدی در بازار آماده شوند.
جدول زیر زمان تقریبی (EST) انتشار مهم ترین اخبار اقتصادی را برای هر یک از کشورهای بزرگ و مهم نشان می دهد. همچنین زمان هایی که فعالان در بازار فارکس به بازارها توجه بیشتری دارند، به ویژه موقعی که بر اساس اخبار منتشر شده معامله می کنند.
مدت تاثیرگذاری اخبار بر بازار فارکس
بر اساس بررسی تحلیل گران و محققان بازار می تواند چند ساعت تا چند روز تحت تاثیر اخبار منتشر شده واکنش نشان دهد. اما تاثیر عمده اخبار طی یکی دو روز اول مشخص خواهد شد. این تاثیرات ممکن است تا روز چهارم نیز باقی بمانند. تاثیرات بر جریان سفارشات خرید و فروش در روز سوم همچنان محسوس بوده و در روز چهارم نیز قابل مشاهده است.
روی هم رفته واکنش بازار نسبت به انتشار اخبار موقتی است و نمی تواند برای مدت طولانی ادامه پیدا کند.
آگاهی از و زمان مشخص انتشار اخبار به معامله گران کمک می کند تا نسبت به تغییرات بازار واکنش مناسبی نشان دهند.
نحوه تاثیرگذاری اخبار بر بازار فارکس نسبت به بازار سهام کمی متفاوت است. به عنوان مثال در بازار سهام ممکن است که یک سهم تحت تاثیر اخبار به شدت دچار کاهش قیمت و در نهایت حذف شود؛ در حالی که در بازار فارکس چنین نیست.
معامله با اخبار فارکس
معمولا تریدرهای باتجربه سعی دارند با پیش بینی واکنش بازار در برابر این اخبار، موقعیت های معاملاتی مناسبی را شناسایی و از آن ها استفاده کنند، اما باید بدانید که این روش نیازمند یک تحلیل دقیق، درک عمیق از بازار و استراتژی های مدیریت ریسک و سرمایه است؛ زیرا واکنش های ناخواسته و ناگهانی بازار ممکن است منجر به ضرر تریدر شود. انجام معاملات موفق در بازار فارکس نیازمند پیگیری اخبار از است.
متداول ترین راه برای معامله اخبار این است که به دنبال یک دوره تثبیت یا عدم قطعیت قبل از یک نوسان بزرگ باشید و در شکست درست بعد از انتشار یک خبر معامله کنید. این استراتژی می تواند هم برای معاملات کوتاه مدت (داخل روز) و هم بلند مدت (چند روزه) مناسب باشد.
البته باید دقت داشته باشید که نمی توان برای اینکه یک ترید موفق و حساب شده داشت تنها بر اخبار تکیه کرد. بهتر است که عوامل فاندامنتال و تکنیکال را با هم مورد بررسی قرار داد.
روی هم رفته اخبار مهم اقتصادی و سیاسی کشورهای بزرگ می تواند تاثیر بسیاری بر نوسانات در بازار فارکس داشته باشند. به عنوان یک تریدر حتما لازم است که با در نظر گرفتن اخبار مهم برای معاملات خود تصمیم بگیرید. معامله کردن در بازار بدون در نظر گرفتن اخبار و رویدادهای مهم ممکن است موجب ضرر معامله گران شود.
بازار فارکس از جمله بازارهای پویاست که تحت تاثیر عوامل مختلف و زیادی واکنش نشان می دهد. خبرهای مهم می توانند برای چند ساعت تا چند روز موجب تلاطم در بازار فارکس شوند. اخبار قسمت مهمی از تحلیل فاندامنتال را تشکیل می دهند. برای انجام معاملات موفق در بازار فارکس، تحلیل فاندامنتال و تکنیکال بازار در کنارهم لازم هستند. اگر به آموزش سریع ثبت نام در بروکر اپوفایننس نیاز دارید، به سایت ما مراجعه نمایید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بررسی تاثیر نرخ تورم بر بازار فارکس" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بررسی تاثیر نرخ تورم بر بازار فارکس"، کلیک کنید.