اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره های ترویجی بهر ه برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد
در قالب یک طرح پسا دکتری؛
محققان دانشگاه شیراز، اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره های ترویجی بهر ه برداران بخش کشاورزی را در قالب یک طرح پژوهشی، ارزیابی کردند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری cmsd، خدیجه بذرافکن، دانش آموخته دکتری تخصصی ترویج و آموزش کشاورزی – آموزش کشاورزی از دانشگاه شیراز که در قالب طرح پسادکتری در خصوص ضرورت انجام این پژوهش گفت: کشاورزی از محور های اساسی توسعه اقتصادی کشور ایران به شمار می رود. سهم بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال، کمک به درآمد ملی و تولید غذا و همکاری متقابل با سایر بخش ها، از مواردی است که اهمیت و ضرورت توجه به این بخش را به خوبی نشان می دهد.
وی ادامه داد: نیروی انسانی ماهر و کارآمد در بخش کشاورزی از مهمترین اولویت ها برای دستیابی به توسعه روستایی و کشاورزی است. برای رسیدن به این مهم، آموزش شرط لازم برای بالا بردن کارایی و بهره وری نیروی انسانی به شمار می رود.
این پژوهشگر بیان کرد: از آنجا که بخش عظیمی از جمعیت کشور در مناطق روستایی ساکن هستند و اکثر آنان نیز در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند؛ ایجاد ساختار و استراتژی مشخصی برای کارآمد کردن این افراد در زمینه های مختلف شغلی خودشان ضروری به نظر می رسد. همچنین باید برنامه ریزی مناسبی برای گسترش کمی و کیفی عوامل تٱثیرگذار بر تربیت و آموزش نیروی انسانی که بر تولید و توسعه بخش کشاورزی تٱثیر مستقیم دارد، وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، آموزش کشاورزی با ساختار ناکارا و نامطلوب در حال افول است. این درحالی است که امروزه ترویج کشاورزی و برنامه های آموزشی آن سازوکار مهمی در انتقال دانش به بهره برداران بخش کشاورزی و افزایش بهره وری و تولید در این بخش را دارد.
بذرافکن اضافه کرد: مطالعات نشان می دهد که بسیاری از برنامه های آموزشی و ترویجی بهره برداران کشاورزی در دست یابی به هدف توانمندسازی کشاورزان موفق نبوده اند. در همین راستا، ارزیابی اثربخشی دوره های ترویجی به عنوان بخشی مهم از برنامه های توسعه حرفه ای کشاورزان محسوب می شود.
وی اشاره کرد: اثربخشی دوره های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی، افزایش کمی و کیفی محصول تولیدی بهره برداران و درآمد حاصل از آن برای بهره برداران کشاورزی امری مشهود و غیرقابل انکار است. با این طرح پژوهشی تاثیر سرمایه گذاری در دوره های ترویجی بهر ه برداران بخش کشاورزی بر شاخص عملکرد و تولیدات کشاورزی مشخص می شود.
بذرافکن تاکید کرد: داده های این طرح در دو مرحله جمع آوری می شود و چون باید دوره های ترویجی برگزار شود تا پس از برگزاری دوره، بررسی های ما انجام شود که تا چه اندازه، این دوره ها مفید بوده اند، ما نیاز به زمانی بیشتر از یک سال برای انجام این طرح داریم. چالش برگزاری دوره ترویجی و زمان برگزاری آن از مشکلاتی است که ما در انجام طرح با آن مواجه هستیم.
اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره های ترویجی بهر ه برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره های ترویجی بهر ه برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره های ترویجی بهر ه برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد"، کلیک کنید.