اعتراض گسترده ۶۰ نهاد دانش بنیان به تعطیلی پژوهشکده اکولوژی خزر

به گزارش cmsd از مازندران در پی اقدامات اخیر منجر به خلع ید و پلمب پژوهشکده اکولوژی دریای خزر واقع در شهر ساری جمعی از شرکت های دانش بنیان واحدهای فناور مراکز رشد و اعضای جامعه علمی استان مازندران با صدور بیانیه ای ضمن اعلام حمایت قاطع از این مجموعه راهبردی خواستار مداخله فوری و مؤثر معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در جهت رفع موانع ایجادشده و بازگشایی این مرکز حیاتی شدند.
متن و امضا کننده گان این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر حسین افشین معاون محترم علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ما جمعی از شرکت های دانش بنیان واحدهای فناور مراکز رشد و پژوهش و اعضای جامعه علمی استان مازندران با نگرانی عمیق نسبت به روند خلع ید و پلمب پژوهشکده اکولوژی دریای خزر در شهر ساری حمایت کامل خود را از این مرکز راهبردی اعلام می داریم و موارد زیر را جهت استحضار و اقدام عاجل آن معاونت محترم بیان می نماییم:
۱.ستون فقرات امنیت غذایی شمال کشور: پژوهشکده اکولوژی خزر به عنوان بازوی علمی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور مسئول تعیین زمان و نوع صید تکثیر گونه های خاویاری و استخوانی و حفظ تعادل زیستی دریای خزر است. این وظایف به طور مستقیم در تأمین پروتئین غذایی حفظ مشاغل صیادی و پایداری زنجیره تولید در شمال کشور تأثیرگذار است.
۲.زیرساخت ملی در حوزه زیست فناوری دریایی: این پژوهشکده با بیش از ۲۲ آزمایشگاه ۵ بخش تخصصی یک ایستگاه تحقیقاتی بانک ژن با ۵۰۰۰ نمونه آبزی خزری و شناور تحقیقاتی اختصاصی بزرگ ترین زیرساخت زیستی-پژوهشی در شمال کشور محسوب می شود. تعطیلی یا تضعیف آن به معنای از دست رفتن سال ها تلاش فناورانه و داده های ژنتیکی بی جایگزین خواهد بود.
۳.نقش کلیدی در حکمرانی علمی منطقه خزر: این مرکز به عنوان عضو رسمی کنوانسیون تهران کمیته منابع زنده خزر و همکار فنی FAO در تدوین پروتکل های منطقه ای زیست محیطی مشارکت دارد. حذف یا تضعیف آن خلأ پرنشدنی در دیپلماسی علمی دریایی ایران ایجاد می کند و جایگاه کشور را در معادلات علمی-زیست محیطی منطقه خزر به شدت تضعیف می نماید.
۴.ضرورت راهبردی فعالیت پژوهشکده در ساری: موقعیت جغرافیایی ساری هم جوار با مناطق بحرانی زیست محیطی و در مسیر کریدور شمال ـ جنوب مکان یابی این پژوهشکده را در این نقطه تبدیل به یک تصمیم استراتژیک کرده است. تمرکز داده های میدانی نزدیکی به ایستگاه های پایش و دسترسی به سواحل و اکوسیستم های هدف حضور این مرکز در ساری را یک الزام علمی و عملیاتی می سازد.
۵.پلتفرم هم افزا با اکوسیستم نوآوری استان: ده ها پروژه دانش بنیان در زمینه تکثیر آبزیان واکسن سازی بازیافت زیستی ضایعات ماهی و جلبک های دارویی در بستر امکانات این پژوهشکده شکل گرفته اند. تعطیلی آن نه تنها زیرساخت علمی بلکه زنجیره تولید دانش در منطقه را مختل می کند.
۶.اخلال در نظم فناورانه و تهدید به هدررفت بیت المال: پلمب یک باره این مرکز بدون رعایت تمهیدات فنی نگهداری از نمونه های زنده ژنتیکی تجهیزات کالیبره شده و زیرساخت های پژوهشی بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه ملی را در معرض آسیب غیرقابل بازگشت قرار داده است.
۷.بلاتکلیفی منابع انسانی متخصص و تهدید مهاجرت نخبگان: بیش از ۷۰ پژوهشگر ارشد اعضای هیئت علمی و متخصصان زیست فناوری ژنتیک و اکولوژی که در طول ۳۷ سال شاکله علمی این مرکز را شکل داده اند امروز در شرایط تعلیق و بی افقی قرار گرفته اند. ادامه این وضعیت نه تنها ریزش نیروی انسانی کلیدی را به همراه دارد بلکه ممکن است موجی ناخواسته از بی اعتمادی و مهاجرت نخبگان به ویژه در حوزه های راهبردی دانش بنیان ایجاد کند.
لذا ما امضاکنندگان این بیانیه از جنابعالی به عنوان مقام عالی سیاست گذار در عرصه علم فناوری و اقتصاد دانش بنیان کشور درخواست داریم با ورود فوری ملی و مسئولانه در جهت رفع پلمب و بازگشایی سریع پژوهشکده اکولوژی دریای خزر دفاع از حاکمیت علمی کشور و صیانت از امنیت زیستی و غذایی ملت ایران اقدام فرمایید.
با احترام و امید به اقدام فوری و مقتضی
اسامی شرکت های دانش بنیان موسسات و نهادهای علمی امضا کننده نامه:
۱-پترو پلیمر اسپهبدان کاسپین
۲-خانه فناور محیط زیست دانشگاه صنعتی نوشیروانی
۳-شرکت تدبیر اندیشان هوشیار
۴-شرکت توانگران صنعت شمال
۵-شرکت اسپهبد خورشید پیشگام فن آور
۶-موسسه فناوری هوشمند پیشتاز صنعت آروین
۷-شرکت رهاورد ماشین
۸-شرکت ابر رایانه طبرستان
۹-مرکز رشد شهید تهرانی مقدم- دانشگاه ملی مهارت علامه حسن زاده آملی
۱۰-شرکت الکتروگرانش نیروی پاک
۱۱-شرکت صنعت سبز طبرستان
۱۲-شرکت ایمن جام جم
۱۳-شرکت فن پردازان سالم اندیش آزما
۱۴-شرکت ربات کار
۱۵-شرکت پایدار توسعه فناور خلاق گردشگری
۱۶-شرکت مسافر بران راه طلایی زاگرس
۱۷-موسسه پیشگامان تجارت نیلوفر مبین
۱۸-شرکت خادمین جویبار
۱۹-شرکت دانش فناور صنعت سرزمین جویبار
۲۰-شرکت تعالی نوآور آفرینه
۲۱-شرکت رشد توسعه اپرز ( سهامی خاص)
۲۲-شرکت مازینکا
۲۳-شرکت فرداد پردازان هوشمند بابل
۲۴-شرکت رایمون فناور آسیا
۲۵-شرکت مهرسانکو
۲۶-شرکت ژن فن تلما
۲۷-آموزشگاه بیوفن
۲۸-شرکت فرآورده های نسوز آرمان سازان کاسپین
۲۹-مجموعه لگو گلوگاه
۳۰-شرکت ویرا پژوهان افریز آریا
۳۱-شرکت آیگون نیرونامیه
۳۲-شرکت احسا رانش ایریا
۳۳-گروه تولیدی و بازرگانی حامد
۳۴-مرکز مشاوره و شتابدهی کسب و کار ایران مدیر
۳۵-شرکت جویندگان سلامت پیشه مازندران
۳۶-شرکت نوآوران یگانه الهام
۳۷-گروه کشاورزی پهنه ساری
۳۸-مرکز رشد شهید فخری زاده
۳۹-مرکز رشد شهید احمدی روشن
۴۰- مرکز رشد شهید بخشی
۴۱-مرکز رشد عروج اندیشه
۴۲-مرکز رشد شهید شهریاری
۴۳-مرکز رشد شهید خلیلی
۴۴-شرکت مهندسین مشاور ترنه
۴۵-شرکت مهندسین مشاور آبرانه
۴۶-شرکت تعاونی رایانه نوای سبز آمل
۴۷-جنبش همگام تولید و پیمان پارس
۴۸-شرکت فرا سازه بتن کاسپن
۴۹-شرکت بهینه اطلاعات نوآوران اتوماسیون نهان
۵۰-شرکت نرم افزاری آروین بنیان ناژو
۵۱-موسسه علمی سبز آفرینان مسیر پیمان حاتم
۵۲-شرکت سازه چینش و ریزش
۵۳-شرکت کندر گستر طبرستان
۵۴-شرکت زیست فناوران پیر قهار آریا
۵۵-شرکت میلا دانه خزر
۵۶-شرکت دیوار سبز خزه ای مانا
۵۷-شرکت تدارک صنعت کاغذ و تصفیه خانه مازندران
۵۸-موسسه نبوغ تجارت فردا
۵۹-گروه برنامه آفرین ایرانیان پرگاس
۶۰-شرکت یکتا تولیدی عسل دماوند
48
اعتراض گسترده ۶۰ نهاد دانش بنیان به تعطیلی پژوهشکده اکولوژی خزر
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اعتراض گسترده ۶۰ نهاد دانش بنیان به تعطیلی پژوهشکده اکولوژی خزر" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اعتراض گسترده ۶۰ نهاد دانش بنیان به تعطیلی پژوهشکده اکولوژی خزر"، کلیک کنید.