انگلیس: قطع همکاری با چین حماقت است / نه به سیاست های تحمیلی ترامپ

به گزارش cmsd به نقل از ایرنا «ریچل ریوز» در گفت وگو با روزنامه تلگراف ضمن تأکید بر اهمیت توسعه روابط تجاری با چین از سیاست های یکجانبه و تحمیلی دونالد ترامپ در قبال پکن فاصله گرفت. وی با صراحت گفت: «چین دومین اقتصاد بزرگ دنیاست و قطع همکاری با آن اقدامی بسیار ناپخته خواهد بود. این موضع دولت ماست.»
این موضع گیری در شرایطی اعلام می شود که ترامپ در قالب سیاست موسوم به «جنگ تعرفه ای روز آزادی» فشارها بر کشورهای متحد آمریکا برای کاهش روابط اقتصادی با چین را افزایش داده است. طبق گزارش وال استریت ژورنال دولت آمریکا در جریان مذاکرات تجاری با بیش از ۷۰ کشور اعمال محدودیت بر همکاری با شرکت های چینی را به عنوان شرط کاهش تعرفه ها مطرح کرده است.
ریوز در ادامه مصاحبه اش با تلگراف بر اهمیت تعمیق مناسبات تجاری و مالی با چین تأکید کرد و گفت: «امسال به چین سفر کردم و همراه با بزرگ ترین مؤسسات مالی انگلیس همچون اچ اس بی سی بورس لندن استاندارد چارترد و پرودنشال در گفت وگوهای اقتصادی و مالی شرکت کردم. هدف ما افزایش مجوزها سهمیه ها و فرصت های فعالیت برای شرکت های انگلیسی در بازار چین بود و توافقات حاصل شده حدود ۶۰۰ میلیون پوند ارزش داشت. این دست توافقات آشکارا در راستای منافع ملی ماست.»
وزیر دارایی انگلیس همچنین از طرح شرکت چینی “شین” برای ورود به بورس لندن به طور ضمنی استقبال و تصریح کرد که معیار نهایی ارزیابی این اقدام رعایت استانداردهای سختگیرانه بورس لندن خواهد بود.
ریوز در عین حال تأکید کرد که در حوزه های حساس مانند زیرساخت های حیاتی سرمایه گذاری چینی ها به صورت کنترل شده خواهد بود. وی با اشاره به تصرف اضطراری کارخانه فولاد انگلیس به دلیل نگرانی از اقدامات شرکت چینی «جینگیه» و جلوگیری از سرمایه گذاری چین در پروژه نیروگاه هسته ای سایزول سی در سافک تأکید کرد که دولت لندن همچنان در بخش های حساس سیاست محتاطانه ای در قبال سرمایه گذاری خارجی در پیش خواهد گرفت.
رایزنی های حساس در واشنگتن؛ جدال دیپلماسی بر سر چین
وزیر دارایی انگلیس هفته آینده برای شرکت در نشست وزیران دارایی گروه ۲۰ گروه ۷ و همچنین اجلاس سالانه صندوق بین المللی پول عازم واشنگتن می شود. در جریان این سفر دیدار با «اسکات بسنت» وزیر خزانه داری دولت دونالد ترامپ نیز در دستور کار قرار دارد و محور اصلی گفت وگوها تلاش برای نهایی سازی توافق تجاری دوجانبه میان لندن و واشنگتن خواهد بود.
با این حال مواضع مستقل و آشکار لندن در دفاع از منافع اقتصادی خود در سایه اصرار دولت ترامپ برای وادار کردن متحدانش به قطع یا محدودسازی روابط با چین مسیر مذاکرات را با چالش هایی جدی مواجه ساخته است.
برخلاف انتظارات کاخ سفید دولت کی یر استارمر نه تنها حاضر به قطع همکاری با چین نشده بلکه بر لزوم گسترش مناسبات تجاری با دومین اقتصاد بزرگ جهان تأکید کرده است. این اختلاف راهبردی می تواند نشانه ای از دورانی باشد که انگلیس ولو با احتیاط در پی کاهش تبعیت کامل از سیاست های تحمیلی واشنگتن برآمده است.
در چنین فضایی مذاکرات آتی در واشنگتن بیش از آنکه صرفاً یک گفت وگوی تجاری باشد به عرصه آزمون میزان استقلال عمل اقتصادی لندن تبدیل خواهد شد؛ آزمونی که نتیجه آن می تواند جهت روابط آینده انگلیس و آمریکا را تا حد زیادی تعیین کند.
311311
انگلیس: قطع همکاری با چین حماقت است / نه به سیاست های تحمیلی ترامپ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انگلیس: قطع همکاری با چین حماقت است / نه به سیاست های تحمیلی ترامپ" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انگلیس: قطع همکاری با چین حماقت است / نه به سیاست های تحمیلی ترامپ"، کلیک کنید.