قبل از انقلاب «آزادی» معنا نداشت – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان

قبل از انقلاب «آزادی» معنا نداشت - خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان

حجت‌الاسلام و المسلمین بصیر موسوی در گفتگو با خبرنگار cmsd، اظهار کرد: مشکلی که رژیم پهلوی در ایران به‌وجود آورده بود، ایجاد جامعه‌ای بسته بود.

وی تصریح کرد: در جامعه‌ای که مشارکت فکری و عملی نبود، آزادی معنا نداشت، انتخابات و رقابت در عرصه سیاست در آن بازیچه‌ای بیش نبود، پهلوی تمام توان و تلاش خود را برای کنار زدن دین انجام داده بود و یاس و ناامیدی در آن موج می‌زد و این ارمغان پهلوی‌ها برای مردم ایران بود.

ملت ایران قبل از انقلاب به لحاظ حقوق طبیعی مترادف رعیت بودند

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در دوران سلطنت ۵۷ ساله رژیم پهلوی حقوق شهروندی هرگز رعایت نمی‌شد و مردم از هیچ‌گونه جایگاهی در نظامی سیاسی و اجتماعی کشور برخوردار نبودند، به لحاظ حقوق طبیعی ملت ایران مترادف با رعیت بودند.

موسوی یادآور شد: با بررسی برخی از مولفه‌ها و شاخص‌های حقوق شهروندی همچون نحوه مواجه با مخالفان، وضعیت مطبوعات، امکانات رفاهی و مشارکت سیاسی و وضعیت رأی مردم در دوران رژیم پهلوی می‌توان فهمید که فرایند حقوق سیاسی و مشارکت مردم کاملاً فرمایشی و ظاهری بود و کنش مدنی ملت ایران هیچ اهمیتی برای دربار پهلوی نداشت و رژیم پهلوی فقط می‌کوشیم از حضور مردم برای مشروعیت ظاهری بهره‌برداری سیاسی کند.

وی ادامه داد: این در حالی است که التزام به حقوق شهروندی از سوی حاکمیت و توده ملت اصلی‌ترین شاخصه توسعه انسانی پایدار در جهان است، از نگاه اسلام هم با توجه به مبانی و اهداف اللهی و اصلاحی ملزم شدن به حقوق شهروندی تحت عنوان خلیفه‌الله در جوامع اسلامی مطرح است.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: کرامت ذاتی انسان و طهارت عمومی بشر از سوی خداوند برای برقراری جامعه توحیدمحور و هم‌زیستی مصلحت‌آمیز به ودیعه نهاده شده است، هر چه پایبندی به حقوق شهروندی و رابطه آن با حاکمیت، دولت و توده ملت بیشتر و منسجم‌تر باشد نشان از توسعه پایدار و عدم شکاف توده ملت با دولت است.

موسوی افزود: بر اساس مبانی حقوق شهروندی، شهروندان، از حق حیات برخوردارند و این حق را نمی‌توان از آن‌ها سلب کرد، شهروندان از حق زندگی شایسته و لوازم آن مانند آب، بهداشتی، غذای مناسب، ارتقای سلامت، بهداشت محیط، درمان مناسب، دسترسی به دارو، تجهیزات، کالاها و خدمات پزشکی، درمانی و بهداشتی منطبق با معیارهای دانش روز برخوردارند و حق دارند از محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی، دینی و تعالی معنوی بهره ببرند.

وی عنوان داشت: شهروندان باید از کرامت انسانی و تمامی مزایای تعیین‌شده در قوانین و مقررات بهرمند بوده و حیثیت و اعتبار آن‌ها مصون از تعرض باشد، در صورتی که طبق آمارها در زمان شاهنشاهی ۸۰ درصد از مناطق روستایی فاقد نعمت بزرگ آب و برق بودند.

موسوی گفت: در دوران سیاه ستم‌شاهی، حقوق شهروندی مانند امنیت شخصی و احترام به افراد رعایت نمی‌شد، انتخابات برگزار نمی‌شد و صیانت از آرای مردم وجود نداشت، حراست از جان مردم معنا نداشت، احترام به اصالت‌های فرهنگی و اعتقادات افراد رعایت نمی‌شد و کرامت و شأن انسانی، به شدت تخریب شده بود.

شهادت ایرانیان بسیاری در راه آزادی توسط عمال شاه

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: در زمان شاه تعداد زیادی از مردم ایران در راه آزادی و دفاع از عقاید، جانشان را از دست دادند، طبق برخی از برآوردها از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بیش از ۳ هزار نفر توسط عمال رژیم پهلوی شهید شدند، که همه آن‌ها برخلاف حقوق شهروندی و حق اظهار نظر مردم بود.

موسوی اضافه کرد: حکومت‌های نظامی، شکنجه‌های سخت در زندان، برخورد با تظاهرات‌های مردمی و… همگی از جمله بسترهای کشتار مردمی بوده که برای تحقق حق و حقوق خود تلاش می‌کردند.

وی ادامه داد: در جریان ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ حدود ۴ هزار نفر از مردم توسط عمال پهلوی به شهادت رسیدند و در میدان ژاله ۵۰۰ نفر قربانی خشونت‌طلبی نظامیان شدند.

موسوی یادآور شد: با وجود درآمدهای نفتی فراوان در رژیم پهلوی، بی‌عدالتی اجتماعی در ایران موج می‌زد و در این میان فساد گسترده مالی، اقتصادی و سیاسی خاندان پهلوی و دربار بر خرابی وضعیت معیشتی، رفاهی و اقتصادی مردم تأثیر منفی گذاشت.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان رژیم پهلوی امکانات رفاهی، درمانی و… در اختیار دربار و شبکه خاندان شاه قرار داشت و سایر مردم بهره چندانی از این امکانات نداشتند و در فقر و نداری به سر می‌بردند.

صرف درآمدهای نفتی ایران برای عیش و نوش خاندان پهلوی

وی عنوان داشت: هزینه‌های هنگفت درآمد نفت، برای عیش و نوش خاندان پهلوی و فساد اخلاقی اقوام درجه یک شاه صرف می‌شد و همین امر مانع توسعه امکانات رفاهی در کشور شده بود.

موسوی بیان داشت: انقلاب شکوهمند ایران، پدیده‌ای اللهی و مبارکی بود که در اواخر قرن بیستم، جهان را به لرزه درآورد و نور امید را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد.

قبل از انقلاب «آزادی» معنا نداشت – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قبل از انقلاب «آزادی» معنا نداشت – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قبل از انقلاب «آزادی» معنا نداشت – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.