فشارهای ترکیه برای تشکیل دولت جدید اقلیم کردستان عراق
به گزارش cmsd به نقل از cmsd، براساس بیانیه دولت اقلیم کردستان عراق، «مسرور بارزانی»، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در آنکارا با «هاکان فیدان»، وزیر خارجه ترکیه توسعه روابط اقلیم کردستان عراق و ترکیه را بررسی کردند.
بارزانی و فیدان به بررسی آخرین تحولات اوضاع کلی در عراق و منطقه نیز پرداختند.
بارزانی قرار است با «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه نیز دیدار و رایزنی کند.
این در حالی است که یک منبع سیاسی کرد گفت: فشارهایی از سوی ترکیه برای تشکیل دولت جدید اقلیم کردستان با مشارکت حزب دموکرات کردستان و جنبش نسل جدید وجود دارد.
این منبع به بغداد الیوم گفت: شاسوار عبدالواحد، رئیس جنبش نسل جدید طی ساعات گذشته با معاون وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد و اخبار حاکی از این است که سهم اتحادیه میهنی در دولت جدید خالی باقی میماند تا زمانی که تصمیم به مشارکت این حزب در دولت گرفته شود.
تنشها بین ترکیه و اتحادیه میهنی کردستان جدید نیست. اقدامات اخیری که ۲ طرف اتخاذ کردهاند منجر به وخامت اوضاع شده است. هرچند که هر ۲ منافع اقتصادی مشترکی دارند.
پیشتر ترکیه حریم هوایی خود را به روی پروازهای استان سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق بست. بهانه ترکیه برای این اقدام تشدید فعالیت حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) در این شهر و فرودگاه آن بود.
۲ روز بعد از بستن حریم هوایی ترکیه یک پهپاد اطراف فرودگاه سلیمانیه را هدف قرار داد که به گفته منابع هدف حمله «مظلوم کوبانی» فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه(قسد) بود. با اینکه ترکیه به دنبال این حمله سکوت اختیار کرد اما تمامی نشانهها حاکی از این بود که آنکارا مسؤول این حمله بود.
منابع میگویند تصمیم بستن حریم هوایی و این حمله پاسخ ترکیه به تماسهای روز افزون بین اتحادیه میهنی کردستان و نیروهای دموکراتیک سوریه بود. بخش بزرگی از این نیروها از حزب اتحاد دموکراتیک هستند که شاخه سوری پ.ک.ک است.
همکاریهای «بافل طالبانی» رهبر اتحادیه میهنی کردستان با نیروهای دموکراتیک سوریه و اظهارات درباره کردها در ترکیه منجر به تنش روابط میان ۲ طرف شد و آنکارا معتقد است که این اقدامات نشان دهنده نزدیک شدن اتحادیه میهنی کردستان به حزب کارگران کردستان ترکیه است. برای همین اتحادیه میهنی کردستان اکنون در معرض فشارهای بزرگی از سوی آنکارا قرار دارد.
روابط بین ۲ طرف از زمان درگذشت «جلال طالبانی» رهبر سابق اتحادیه میهنی کردستان در سال ۲۰۱۷ دچار تنش شد. زمانی که حزب کارگران کردستان ترکیه ۲ عضو سازمان اطلاعات ترکیه در سلیمانیه را در اوت ۲۰۱۷ ربود، ترکیه دفتر اتحادیه میهنی کردستان در آنکارا را بست و «بهروز جلالی» نماینده این حزب را اخراج کرد.
به گفته منابع، سناریوهای متعددی برای تشکیل دولت بعدی اقلیم کردستان عراق پس از انتخابات پارلمانی ۲۰ نوامبر گذشته مطرح شده است که احزاب برنده را با چالشهای بزرگی روبهرو میکند.
پس از آن که حزب دموکرات کردستان به رهبری «مسعود بارزانی» اکثریتی را که قبلا از آن برخوردار بود با وجود کسب ۳۹ کرسی از دست داد و جنبش نسل جدید با ۱۵ کرسی صعود کرد، اکنون تشکیل دولت مستلزم توافقات دقیق در مورد نفوذ و مناصب است.
دموکراتها در ایجاد ائتلاف با اپوزیسیون که از شرکت در هر دولتی به رهبری احزاب سنتی خودداری میکنند، با مشکل مواجه هستند. از سوی دیگر اتحادیه میهنی کردستان به ریاست بافل طالبانی پس از کسب ۲۳ کرسی به دنبال تصرف مناصب مهم و ایجاد توازن جدید است.
310310
فشارهای ترکیه برای تشکیل دولت جدید اقلیم کردستان عراق
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فشارهای ترکیه برای تشکیل دولت جدید اقلیم کردستان عراق" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فشارهای ترکیه برای تشکیل دولت جدید اقلیم کردستان عراق"، کلیک کنید.