قبضهای سنگین برق برای ۶۴۰ هزار مشترک
در راستای اجرای قانون مانعزدایی و مدیریت مصرف برق، تغییراتی در تعرفههای بخش خانگی اعمال شده است. این تغییرات با هدف ترغیب مشترکان به مصرف بهینه و عادلانهتر کردن هزینهها میان مصرفکنندگان زیر و بالای الگوی مصرف طراحی شده است.
به گزارش cmsd، حدود ۷۵ درصد از مشترکان خانگی که معادل ۲۴ میلیون مشترک هستند، مصرف برقشان زیر الگوی تعیینشده قرار دارد و قبضهایی کمتر از ۵۰ هزار تومان دریافت میکنند. در آبان سال گذشته، هزینه مصرف ۲۰۰ کیلووات برق در ماه برای این گروه ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان بود که امسال به ۲۹ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش یافته است.
این افزایش معادل ۷۵۰۰ تومان بوده و برای سقف الگوی مصرف، هزینه ماهانه مشترکان زیر الگو تنها ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان افزایش یافته است که رقم قابلتحملی محسوب میشود.
۲۵ درصد از مشترکان که مصرف برقشان از الگو فراتر میرود، با نرخهای پلکانی مواجه هستند. این افزایش تعرفه متناسب با نرخ تأمین برق محاسبه میشود، نرخ تأمین برق در سال گذشته ۵۴۷ تومان بود که امسال به ۷۵۴ تومان رسیده است و افزایش حدود ۳۸ درصدی دارد.
بنا بر اعلام، برای ۲ درصد از مشترکان که مصرفی بیش از ۲.۵ برابر الگو دارند، نرخ مازاد به شکل چشمگیری افزایش یافته است. هزینه تأمین برق برای این گروه از ۲۶۰۰ تومان به ۴۰۰۰ تومان رسیده است. درواقع برای ۲ درصد از کل ۳۲ میلیون مشترک صنعت برق که نزدیک به ۶۴۰ هزار مشترک میشود میزان مصرف پلکانی ۴۰۰۰تومان خواهد بود.
البته باید گفت که افزایش هزینهها برای مشترکان پرمصرف، بهویژه در گروه ۲ درصدی، جنبه بازدارندگی محدودی داشته است. این گروه به دلیل سطح رفاه بالای خود، مصرف برقشان را کاهش ندادهاند. در مقایسه با تعرفه برق در سایر کشورها (معادل ۷ تا ۱۰ سنت)، هزینه ۴۰۰۰ تومان برای هر کیلووات در ایران همچنان پایین و غیرقابل رقابت با نرخ جهانی است.
پایان خبر cmsd
قبضهای سنگین برق برای ۶۴۰ هزار مشترک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قبضهای سنگین برق برای ۶۴۰ هزار مشترک" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قبضهای سنگین برق برای ۶۴۰ هزار مشترک"، کلیک کنید.