تولید آهن‌ربا‌های سرامیکی نانو؛ از کاربرد‌های متنوع در صنعت تا ساخت نمونه مهندسی + فیلم

توسط یک شرکت دانش‌بنیان انجام شد؛

تولید آهن‌ربا‌های سرامیکی نانو؛ از کاربرد‌های متنوع در صنعت تا ساخت نمونه مهندسی + فیلم

یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه مگنت‌های فریتی به عنوان بخشی از سرامیک‌های پیشرفته موفق به تولید نمونه مهندسی آهن‌ربا‌های فریتی شده است.

خبرگزاری cmsd؛ نخستین رویداد تخصصی استارت‌آپ فناوری نانو استان کهگیلویه و بویراحمد با رقابت بین ۱۱ تیم منتخب از ۱۸ ایده رسیده به دبیرخانه رویداد در سالن استاد ملک‌نسب دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برگزار شد.

این رویداد کاملاً تخصصی در سطح زیست بوم فناوری و نوآوری جنوب غرب کشور با مشارکت بنیاد ملی نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد، پارک علم و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دانشگاه یاسوج، دانشگاه ملی مهارت استان، پژوهش و فناوری نیروی انتظامی استان، اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و تجارت استان و جهاد دانشگاهی یاسوج برگزار شد.

مهدی ظریفی از دانشگاه یاسوج دارای مدرک فوق دکتری از دانشگاه صنعتی اصفهان که ۱۰ مقاله ISI و چندین مقاله علمی پژوهشی در کارنامه علمی خود دارد با ایده آهن‌ربا‌های سرامیکی نانو مقام دوم این رویداد را به خود اختصاص داد.

ظریفی بعد از دانش‌آموختگی در بخش صنعت کشور مشغول کار شد و عمدتاً روی قطعات و سنسور‌های خودرویی فعالیت کرد و در این مسیر به اتفاق همکاران خود موفق به بومی‌سازی کربن براش (زغال صنعتی) شد و از رهبری معظم انقلاب لوح سپاس دریافت کرد و این ارزش معنوی باعث ترغیب او به سمت صنعت تولید آهن‌ربا شد و در این راستا شرکت دانش‌بنیان راه‌اندازی کرد.

ایده آهن‌ربا‌های سرامیکی نانو

وی در گفت‌وگو با خبرنگار cmsd اظهار کرد که شرکت دانش‌بنیان متبوعش در حوزه مگنت‌های فریتی به عنوان بخشی از سرامیک‌های پیشرفته فعالیت می‌کند که قابلیت تولید طیف وسـیعی از فریت‌های سخت و نرم مغناطیسی را داراست و با توجه به اینکه گرایش تخصصی‌ام در حوزه مغناطیس است، سال‌ها تحقیقات روی این مواد انجام شد و موفق به تولید نمونه مهندسی شدیم. 

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان اضافه کرد: سال ۱۴۰۲ شرکت «مغناطیس صنعت کهربا» ثبت و امسال به عنوان شرکت دانش‌بنیان معرفی شد. اکنون موفق به تولید نیمه صنعتی محصول شده‌ایم و برای تولید انبوه نیاز به توسعه داریم.

ظریفی تشریح کرد: در فناوری‌های حال حاضر، آهن‌ربا‌ها کاربرد‌های متنوعی در صنعت دارند که بسته به نوع و قدرت، دارای مصارف گسترده‌ای در صنایع هوایی، الکترونیک، خودرو، پزشکی، پتروشیمی، اتوماسیون و رباتیک و مخابرات هستند و امروزه صنایع خودرویی کشور نیاز شدیدی به آهن‌ربا‌های فریتی دارند.

وی ادامه داد: با توجه به در دسترس بودن مواد معدنی در کشور و هزینه ساخت پایین، آهن‌ربا‌های فریتی به طور گسترده‌ای در صنعت خودریی ازجمله موتور فن، شیشه بالابر، موتور برف پاک‌کن، پمپ سوخت، استارت، بلندگو و گیربکس مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر حوزه خودرویی در موتور‌های صنعتی، لوازم خانگی و جداکننده‌های مواد معدنی هم استفاده قابل توجهی دارند.

این فعال حوزه دانش‌بنیان عنوان کرد که با توجه به اهمیت داخلی‌سازی محصولات پرمصرف دانش‌بنیان، تولید آهن‌ربا‌های فریتی در کشور بسیار ضروری است؛ بنابراین عمده‌ترین مشکل برای توسعه زیرساخت‌ها برای تولید محصول مبحث مالی است که ان‌شاءالله با کمک صندوق توسعه فناوری و نوآوری مشکل حل خواهد شد. از طرفی مدت زمان بازپرداخت وام در ارائه تسهیلات صندوق بسیار کم و برای شرکت‌های نوپا بازپرداخت وام کار مشکلی است.

ظریفی در پاسخ به این پرسش که آیا حمایت لازم را از سوی دانشگاه و مراکز و نهاد‌های مربوط با فعالیت خود داشته‌اید؟ یادآور شد: در مسیر طی‌شده، سال اخیر از حمایت‌های پارک علم و فناوری استان کهگیلویه و بویراحمد بهره برده‌ایم که جای قدردانی دارد.

وی با تأکید بر اینکه برای تولید آهن‌ربا‌هایی با خواص بالا قطعاً نیازمند دانش فنی استادان دانشگاه‌ هستیم به cmsd گفت: استادان دانشگاه‌های کشور به جای اینکه تمرکز خود را بیشتر روی چاپ مقاله بگذارند باید نیاز‌های صنعتی با تکنولوژی بالا را حل کنند. در این راستا باید دولت تلاش کند تا حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه را به خوبی پیدا کرده و نیاز‌های کشور را به صورت واقعی در اختیار دانشگاهیان قرار دهد؛ چراکه استادان و دانشجویان قطعاً قابلیت تولید تمام تجهیزات روز دنیا را دارند.

ایده آهن‌ربا‌های سرامیکی نانو

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: تولید آهن‌ربا در مقیاس صنعتی به‌نحوی‌که بتواند جوابگوی نیاز صنایع کشور باشد، علاوه بر دانش و مهارت فنی موجود، مستلزم راه‌اندازی یک خط تولید صنعتی با تیراژ سالانه چند میلیون قطعه است. در فاز اولیه طرح، سالانه یک میلیون قطعه آهنربا در شرکت ساخته و تحویل می‌شود. شرکت تاکنون موفق به تولید داخلی‌سازی تجهیزات مورد نیاز شامل پرس مغناطیسی، اتریشن و کوره شده است که ظرفیت تولید یک میلیون قطعه در سال را دارد.

ظریفی با بیان اینکه نمونه‌های اولیه تولیدشده مورد تأیید شرکت خودرویی است، ادامه داد: در واقع اقدامات انجام شده اثبات کننده‌ تسلط تیم اجرایی بر جزئیات علمی و فنی فرآیند تولید آهنربا‌های فریتی است و پیش‌نیاز راه‌اندازی خط تولید صنعتی با تولید انبوه به شمار می‌رود.

تولید آهن‌ربا‌های سرامیکی نانو؛ از کاربرد‌های متنوع در صنعت تا ساخت نمونه مهندسی + فیلم

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تولید آهن‌ربا‌های سرامیکی نانو؛ از کاربرد‌های متنوع در صنعت تا ساخت نمونه مهندسی + فیلم" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تولید آهن‌ربا‌های سرامیکی نانو؛ از کاربرد‌های متنوع در صنعت تا ساخت نمونه مهندسی + فیلم"، کلیک کنید.