شنا کردن با «لنز» باعث کوری میشود؟
لنزهای تماسی در برخی مواقع ممکن است برای مصرف کنندگان خود مشکلاتی را بوجود آورند، مثلا ممکن است چند روز از موقع جایگزین کردن آنها گذشته باشد یا بدون اینکه تمیز و ضدعفونی شوند به طور پیوسته از آنها استفاده شود. حتی شستشوی آنها باید با محلول مخصوص لنز باشد نه با آب شیر.
رفتارهای خطرناکی مانند آنچه در بالا گفته شد میتواند عفونتهای چشمی را در ارتباط با استفاده نادرست از لنز تماسی برای شما به همراه داشته باشد. از علائم عفونت چشم معمولا قرمزی و ریزش اشک از چشم است که ممکن هست در مواقعی آنقدر شدید باشد که موجب از دست رفتن بینایی شود.
شنا کردن با لنز مربوط به موضوعات بهداشتی لنزهای تماسی برای اصلاح بینایی است. یکی از شایعترین موارد عفونت چشم با لنز استفاده از آن موقع شنا کردن است.
باکتریهای موجود در آب به سطح لنز شما چسبیده و آنها را آلوده میکنند و موجب تحریک چشم میشوند.
مریم نیتی، استاد انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به انگلهای مرتبط با بیماریهای چشمی اظهار کرد: در دهه اخیر شاهد افزایش روزافزون موارد ابتلا به این انگلها هستیم.
بیماریهای چشمی در تعقیب شناگران
وی با بیان این که استفاده از استخرهای عمومی، شنا در آبهای آلوده احتمال ابتلا به بیماریهای چشمی در افرادی که از لنز استفاده میکنند را به مراتب بیشتر کرده است، ادامه داد: هرگز زمانی که از لنزهای تماسی استفاده میکنید چه برای کاربرد اصلاح عیوب انکساری یا برای زیبایی، شنا نکنید و استخر نروید.
عفونت و سوزش چشم نتیجه شنا کردن با لنز
نیتی با بیان اینکه نتیجه شنا کردن با لنز، عفونت چشم، سوزش چشم و حتی بیماریهای خطرناکی مثل زخم قرنیه است، ادامه داد: لنزهای تماسی چشم نباید در مجاورت هیچ آبی، از جمله آب استخر، دریا، آب لولهکشی و آب حمام قرار داشته باشند، به این خاطرکه آب بهترین بستر برای انواع ویروسها و میکروبهای خطرناک است.
وی با اشاره به اینکه «کراتیت آکانتامبا» یا عفونت قرنیه آکانتامبا (میکروارگانیسمهای تک سلولی) با پوشیدن لنز هنگام شنا ارتباط مستقیم دارد، تاکید کرد: این زخم عفونی میتواند موجب کوری همیشگی فرد یا تخریب بافت قرنیه شود و اگر بهموقع درمان نشود به نابینایی منجر خواهد شد.
استاد گروه انگلشناسی دانشگاه به نشانههای ورود میکروارگانیسمهای تک سلولی به چشم اشاره کرد و ادامه داد: علامتهایی مثل درد شدید چشمی، نورترسی، ریزش اشک، قرمزی و یا سوزش چشم از جمله این نشانههاست.
این عضو هیأت علمی دانشگاه توصیه کرد: اگر هنگام شنا، لنز تماسی در چشم داشتید و آب درون چشم رفت، بلافاصله لنز را از چشم درآورده، آن را با محلول لنز شستوشو دهید تا احتمال بروز عفونت یا التهاب را کاهش دهید.
به گفته وی محلول شستوشوی مناسب و باکیفیت میتواند آلودگی را از بین ببرد همچنین پک لنز خود را باید هر سه ماه یکبار عوض کنید و برای این امر از پزشک متخصص خود مشورت بگیرید.
نیتی با بیان اینکه نکته مهم این است که آلودگی چشمی با میکروارگانیسمهای تک سلولی با باکتری و قارچها متفاوت است هشدار داد: در صورت مشاهده نشانهها که بارزترین آن درد شدید چشمی است از هرگونه خوددرمانی پرهیز و به متخصص مراجعه کنید.
وی اضافه کرد: این درد چشمی به میزانی در فرد زیاد میشود که اصطلاحا به آن درد خودکشی هم میگویند، دردی که فردی اصلا نمیتواند آن را تحمل کند، با داروهای مسکن برطرف نمیشود و بسیار آزار دهنده است.
نورترسی یا فتوفوبیا از دیگر نشانههای عفونت آکانتامبا است که این عضو هیأت علمی دانشگاه به آن اشاره کرد و افزود: مبتلایان به این آلودگی تحمل نور را ندارند و حتی شبها هم از عینکهای آفتابی استفاده میکنند.
استاد گروه انگلشناسی دانشگاه یادآوری کرد: عفونت قرنیه آکانتامبا بیشتر در افرادیکه از لنزهای تماسی نرم استفاده میکنند دیده میشود.
نیتی با اشاره به اینکه لنزهای نرم با اینکه از چشم بیرون نمیآیند، اما آب و همه باکتریهای موجود در آن را جذب میکنند و احتمال عفونی شدنشان زیاد است تاکید کرد: لنزهای سخت همچون لنز نفوذپذیر به گاز هرگز نباید در طول شنا کردن استفاده شوند ضمن اینکه احتمال خروج این لنزها در آب از چشم بسیار زیاد است.
وی توصیه کرد: اگر قصد دارید با لنز شنا کنید، لنزهای تماسی یکبار مصرف و روزانه گزینه قابل اعتمادتری است؛ چون پس از شنا میتوانید آن را از چشم خارج کرده و دور بیندازید، برای اطمینان از سلامت چشم خود پس از شنا، توصیه میشود حتما پس از خارج کردن لنز تماسی، چشمهای خود را با اشک مصنوعی یا قطره استریل چشمی بشویید، سپس لنز یکبار مصرف دیگری در چشم بگذارید.
عضو هیأت علمی دانشگاه تاکید کرد: حتما قبل از استفاده از لنز، از نحوه استفاده صحیح آن آگاهی کافی کامل داشته باشید، هرگز لنزهای چشمی را مشترکا استفاده نکنید و پیش از استفاده اطلاعات کامل را از پزشک بخواهید. وی هشدار داد: عفونت و میکروب آکانتامبا حتی میتواند از دست آلوده نیز وارد چشم شود بنابراین رعایت بهداشت دست قبل از استفاده از لنز بسیار اهمیت دارد.
استاد گروه انگلشناسی دانشگاه با بیان اینکه عفونت آکانتامبا باید به سرعت تشخیص و مراحل درمان طی شود، گفت: این بیماری حالت خود محدود شونده ندارد و حتما باید درمانهایی که توسط متخصص و به صورت ترکیبی انجام شود.
منبع: فرتاک نیوز
شنا کردن با «لنز» باعث کوری میشود؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شنا کردن با «لنز» باعث کوری میشود؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شنا کردن با «لنز» باعث کوری میشود؟"، کلیک کنید.