آموزش مزوتراپی مو در منزل

مزوتراپی مو چیست؟

داشتن موهای سالم یکی از فاکتورهای مهم و جوانی به شمار می رود. با این حال خطرات زیادی از جمله ریزش موها به علل مختلف ، می تواند موها را تهدید کند. امروزه روش های درمانی مختلفی برای و یا کاهش این فرآیند در دسترس است.

یکی از این روش ها ، مزوپلاستی یا مزوتراپی موهاست. در ادامه به معرفی این روش و آموزش مزوتراپی مو می پردازیم.

مزوتراپی روشی پیشگام در درمان آلوپسی آندروژنیک

آلوپسی آندروژنیک عبارت است از با الگوی مردانه که اغلب به علت افزایش هورمون های آندروژنیک تستوسترون در بدن ایجاد می شود.

در این عارضه معمولا از درمان های غیر تهاجمی مانند تجویز ماینوکسیدیل موضعی و قرص فیناستراید برای بیماران استفاده می شود. این دو دارو باعث مهار هورمون های آندروژنی شده و از ادامه ریزش مو جلوگیری می کنند. با این حال این دو دارو که در حال حاضر شناخته شده ترین درمان های دارویی ریزش مو به شمار می روند ، نتیجه صد در صد نداشته و تنها در ۴۰ الی ۶۰ درصد بیماران نتایج مطلوب بر جای می گذارد.

بنابراین بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که برای کسب نتیجه قطعی ، از روش مزوتراپی مو به عنوان پشتیبان و مکمل دارودرمانی استفاده شود.

تاریخچه مزوتراپی چیست؟

با آنکه بسیاری از منابع ، مزوتراپی مخصوصا با کوکتل مزوتراپی فیوژن را از روش های نوین درمانی می دانند ، ریشه ی این روش درمانی به قرن ۱۲ میلادی باز می گردد.

زمانی که “آمبروژه پاره” یکی از پزشکان فرانسوی ، برای درمان کچلی ، پوست سر را با سوزنی نازک سوراخ میکرد و خمیری متشکل از برگ های انجیر را روی این سوراخ های ریز می مالید و سر را با پارچه ای تمیز می بست تا مواد، جذب پوست سر شوند.

پس از مدتی “میچل پیستور” پزشکی اهل فرانسه ، در حالیکه برای درمان بیماران مبتلا به آسم از تزریق زیر جلدی داروی پروکائین استفاده می کرد ، دریافت که این روش برای درمان طاسی نیز موثر واقع شده است. او سپس این روش درمانی را مزوتراپی نامید.

مزوتراپی در لغت به چه معناست؟

پس از تشکیل سلول تخم (زیگوت) در رحم مادر ، برخی از سلول های زایای جنین که به سلول های بنیادی معروف اند ، شروع به تقسیم کرده و ۳ لایه اصلی بدن جنین را تشکیل می دهند. این سه لایه عبارت است از اکتودرم(لایه خارجی) مزودرم(لایه میانی) و اندودرم ( لایه داخلی).

به گفته بسیاری از موارد ، روش مزوتراپی از آن جهت به این نام خوانده می شود که تزریق مواد مغذی درمانی به لایه میانی پوست سر صورت می گیرد. چرا که خارجی ترین بخش پوست سر اپیدرم است که از سلول های مرده تشکیل شده و لایه درم که بخش میانی پوست سر است ، شامل ‌ ، الاستین ، هیالورونیک اسید و ساختارهای فولیکول مو است.

کاربرد های مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی مو در برخی از موارد به عنوان درمانی مکمل و پشتیبان همراه با درمان های دارویی برای بیماران تجویز می شود. با این حال این روش به تنهایی نیز در بسیاری از بیماران موثر واقع شده است.

امروزه می دانیم که ریزش مو می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. عوامل ژنتیکی یکی از مهم ترین عوامل ریزش مو بخصوص در بانوان است. استرس ، سبک زندگی نامناسب ، عدم تعادل چربی پوست سر ، تداخلات هورمونی ، بارداری و قاعدگی ، بیماری های زمینه ای از جمله عوامل دیگر ریزش مو هستند.

امروزه دارو درمانی بر اساس علت ایجاد کننده آغاز می گردد. برای مثال در صورت کمبود مواد مغذی و تغذیه نامناسب ، انواع مکمل های ویتامینی برای بیمار تجویز می گردد و یا در صورتیکه علت ریزش مو ، تداخلات هورمونی باشد از قرص فیناستراید و ماینوکسیدیل موضعی استفاده می گردد. با این حال ، از آن جا که در بسیاری از موارد ، دارو درمانی اثرات دیربازدهی دارد ، روش مزوتراپی برای تاثیر سریع تر انجام می گیرد. (روشهای تزریقی نسبت به روش های موضعی و خوراکی تاثیر بیشتر و سریع تری دارند)

از تزریق زیر جلدی  یا زیر پوستی ترکیبات مزوتراپی ، در موارد زیر استفاده می شود:

۱. درمان سلولیت ها

۲. چربی های موضعی یا لیپوم

۳. تلوژن افلوویوم (ریزش موی ناشی از استرس)

۴. آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه ای

۵. کانتور بدن یا اصلاح انحناهای بدن

۶.

۷. قبل از کاشت مو براب بهبود خون رسانی

۸. بلافاصله بعد از کاشت برای درمان ورم و ادم

۹. مدتی پس از کاشت برای التیام زخم های ناشی از کاشت مو

در این روش ترکیبی از مواد تقویتی مانند عصاره های گیاهی ،ویتامین ها و آمینواسیدها توسط دستگاه مزوگان که سوزنی کوتاه و نازک مانند سوزن انسولین دارد به بخش میانی پوست سر تزریق می گردد.

از آن جا که این روش جزو روش های تهاجمی به شمار می رود ، لازم است تا درمانگر ، دوره های آموزشی لازم جهت کار با دستگاه مزوتراپی مو را گذرانده باشد.

از سایر مواد تقویتی جهت استفاده در مزوتراپی مو می توان به ویتامین B5 ، ویتامین H یا بیوتین و داروهای متسع کننده عروق جهت افزایش خون رسانی اشاره کرد.

سایر روش های جایگزین مزوتراپی مو شامل مزونیدلینگ و پوست برای تحریک فولیکول سازی و رشد مجدد موهاست.

مراقبت از بیماران قبل و بعد از مزوتراپی مو

روش مزوتراپی مو یکی از روش های تهاجمی به شمار می رود. از آن جا که در صورت عدم رعایت استاندارد های توسط پرسنل و درمانگر ، امکان انتقال عفونت ، التهاب و خونریزی ، فلج شدگی موضعی اعصاب پوست سر ، اسکار و جای زخم دردناک وجود دارد ، این روش بایستی توسط تکنسین های مجرب در زمینه مزوتراپی مو انجام گیرد و لازم است تا درمانگران پیش از کار با دستگاه دوره های آموزش مزوتراپی مو را گذرانده باشد.

با وجود آن که مزوتراپی مو از روش های غیر جراحی به شمار می رود و دوران نقاهت کوتاهی دارد ، لازم است تا آموزش های قبل و بعد از مزوتراپی برای کاهش عوارض دیررس به بیماران ارائه گردد.

از جمله آموزش های لازم جهت مزوتراپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. بیماران بایستی از ۲۴ ساعت پیش از درمان ، از مصرف هر گونه داروی ضد انعقاد مانند هپارین ، دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند  و یا داروهای متسع کننده عروق مانند آسپرین خودداری نمایند.

۲. از ۴۸ ساعت پیش از درمان ، مصرف داروها و سرم های تقویتی مو قطع گردد.

۳. ضدعفونی پوست سر قبل از درمان لازم نیست. اما در صورت وجود زخم و ضایعات خونریزی دهنده روی پوست سر ، می توان از الکل یا بتادین برای قبل از تزریق استفاده کرد.

۴. پیش از تزریق از عدم ابتلای فرد تحت درمان به بیماری های منتقله از راه خون مانند ایدز و هپاتیت اطمینان حاصل گردد.

۵. تا ۱۸ ساعت پس از درمان ، بیمار باید از دوش گرفتن و یا خیس کردن سر بپرهیزد.

۶. تا یک هفته پس از درمان ، استفاده از هر گونه شامپو و محلول های تقویتی روی پوست سر توصیه نمی گردد.

۷. تا ۲۴ ساعت پس از درمان از ورزش و یا فعالیت هایی که با تعریق همراه است پرهیز شود چرا که می تواند باعث خروج محلول های تزریق شده از راه پوست سر گردد.

۸. مادران شیرده بهتر است پیش از اقدام به درمان با پزشک مشورت نمایند.

مزوتراپی در چه افرادی نتایج مطلوبی به همراه نخواهد داشت؟

با آن که مزوتراپی مو از روش های تضمینی کاهش ریزش مو به شمار می رود با این حال در برخی از موارد ، نتایج مناسبی به همراه نخواهد داشت. در زیر به برخی از این موارد اشاره می کنیم:

۱. اگر ریزش مو به علت بیماری زمینه ای مانند سیفلیس ، دیابت و هموفیلی باشد.

۲. چنانچه ریزش مو ناشی از عوارض داروهای کموتراپی (شیمی درمانی) باشد.

۳. ریزش مو در مردان بالای ۴۰ سال و زنان بالای ۶۰ سال معمولا تنها با کاشت مو قابل درمان است.

۴. ریزش مو در افرادی که با صورت ژنتیکی مستعد آلوپسی یا طاسی هستند.

۵. ریزش مو در زنان باردار و یا دوران قاعدگی که به علت اختلالات هورمونی به صورت مقطعی ایجاد می شود.

همان طور که اشاره کردیم ، آگاهی تکنسین برای کار با دستگاه مزوگان و پروسیجر مزوتراپی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چرا که عدم آشنایی درمانگر با دستگاه و استاندارد های کار با آن می تواند با عوارض جانبی جدی برای فرد تحت درمان همراه باشد.

بنابراین لازم است تا درمانگر دوره های آموزش کار با دستگاه مزوتراپی مو را گذرانده و سپس نسبت به کار با دستگاه مزوتراپی مو اقدام نماید.

سایت بعنوان مرکز آموزش مزوتراپی مو ، دوره های آموزشی مزوتراپی مو را بنابر آخرین استاندارد های روز دنیا ، به روز ترین آموزش ها را در اختیار فراگیران قرار می دهد.

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آموزش مزوتراپی مو در منزل" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آموزش مزوتراپی مو در منزل"، کلیک کنید.