ایده آل گرایی اقتصادی در ازدواج از سوی جامعه تحمیل می شود – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان

ایده آل گرایی اقتصادی در ازدواج از سوی جامعه تحمیل می شود - خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری cmsd، نشست علمی نقش ایده آل گرایی اقتصادی در ازدواج در خانه اندیشه ورزان تهران برگزار شد. در این جلسه که با حضور علی نوری جامعه شناس و عضو هییت علمی دانشگاه، الهام امینی روان شناس، سمیرا مقدسی وکیل پایه یک دادگستری و سجاد مهدی زاده کارشناس رسانه و عضو هییت علمی دانشگاه صورت گرفت، هر کدام از مهمانان به بیان مطالبی در خصوص مبحث ازدواج جوانان و ایده آل گرایی اقتصادی پرداختند.

نوری با رویکردی جامعه شناسانه به بحث پرداخت و گفت: جوانان انتظارات گسترده ای دارند و ناکامی های زیادی در رابطه با آن انتظارات تجربه می کند و این به دلیل آرمان گرایی آنان است. آن ها نقص ها و عیب های زیادی را در زندگی خود تجربه می کنند و معیارهای بالاتری نسبت به استانداردهای زندگی خود در نظر دارند.

وی افزود: در جامعه ایران که محدودیت های اقتصادی مطرح است، جوانان رویه منطقی تری نسبت به این موضوع دارند. اما ایده آل گرایی در میان آن ها زیاد است. ایده آل گرایی سه سطح دارد. ایده آل گرایی فردی، یعنی می خواهد خودش بی نقص باشد، ایده آل گرایی نسبت به دیگری، مثلاً همسر کامل می خواهد و همچنین ایده آل های القا شده در جامعه. مشکل امروز ما ایده آل گرایی تحمیلی محیط اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه ما مقدم بر فقر اقتصادی، دچار فقر فرهنگی هستیم گفت: مساله اساسی ما این است که معیارها و ایده آل های خارج از توان جوانان مطرح کرده ایم. وقتی فرد می خواهد از خانواده مبدا مستقل شود یک معیار و استانداردها و چهارچوب های ذهنی دارد که برای زندگی جوان ما تعیین کننده است.

نوری در ادامه عدم اعتماد به جوانان را از مشکلات اصلی در زمینه ازدواج جوانان برشمرد و اظهار داشت: خانواده ها به اینکه جوانان می توانند کار کنند و زندگی تشکیل دهند اعتماد ندارند. از طرفی در برخی موارد کنترل بیش از حد بر روی فرزندان شان دارند و این گاه به دلیل خودخواهی والدین است. می گویند که می خواهم فرزندم موفق باشد. چون فرزند من است، باید در شرایط بهتری قرار گیرد. علاوه بر این تعداد فرزندان نیز کم شده است، پس خانواده می خواهد همه چیز ایده آل باشد. از این رو اعتماد به نفس و عزت نفس فرزندش را پایین می آورد تا حدی که جرات نمی کند ازدواج کند یا شغلی بیابد.

وی افزود: رسانه ها الگوهایی معرفی می کنند که سطح توقعات را بالا می برد و افراد خود را با سلبریتی ها، هنرمندان و دیگران مقایسه می کنند. ایده آل گرایی رفتارها را غیر منطقی می کند و فرد چیزهایی را می خواهد که اصلاً نیاز ندارد. اصرار خانواده ها در مهریه کاملاً غیر منطقی و نادرست است و توجیه شرعی، عقلی و سنتی ندارد. این باعث می شود که اقتصاد به عنوان یک معیار فرعی، اصل در نظر گرفته شود و همه معیارها به اقتصادی تبدیل شود.

نوری در ادامه با تاکید بر اینکه مدرسه محل آموزش مهارت های زندگی است گفت: علاوه بر این باید در رسانه های عمومی برای مهارت های زندگی به جوانان آموزش دهیم. هیچ برنامه مدونی آموزش زندگی مجردی و متاهلی نداریم. دانشگاه، مساجد، حوزه های علمیه و صدا و سیما می توانند کمک کننده باشد. تقویت سازمان های مردم نهاد از طریق فرهنگ سازی برای آگاهی بخشی در این موضوع مفید است.

وی در ادامه گفت: وضع مالی هیچ کس با ازدواج بدتر نشده است. این گزاره همیشه درست است. اگر افراد اهل کار و تلاش باشند ازدواج، وضع اقتصادی را بهتر می کند و بنا بر تجربه اوضاع مالی نمی تواند مانعی برای ازدواج باشد.
نوری خاطرنشان کرد: ما باید چهارچوب های ذهنی را کنار بگذاریم و به جوانان کمک کنیم. این بهترین نوع مواجه است. برخی از ما خلاقیت و قدرت ذهن پویای جوان را از بین می بریم و به آنان سخت می گیریم. باید عرصه را فراهم کنیم که جوانان خودشان راه را پیدا کنند و بهتر زندگی کنند.

ایده آل گرایی اقتصادی در ازدواج از سوی جامعه تحمیل می شود – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ایده آل گرایی اقتصادی در ازدواج از سوی جامعه تحمیل می شود – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ایده آل گرایی اقتصادی در ازدواج از سوی جامعه تحمیل می شود – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.