مهارت یادگیری برای کودکان
کودکان مخصوصا در سنین قبل از مدرسه باید بتوانند یک سری از مهارت های ساده و حداقلی را داشته باشند تا از هم سن و سالان خود عقب نمانند. سنین قبل از مدرسه یعنی تا قبل از هفت سالگی در آموزش مهارت های ضروری برای کودکان اهمیت زیادی دارد. در این میان صبر و حوصله و پیگیری والدین هم نیاز است تا انواع مهارت ضروری برای کودک را تقویت کنند. کودک در این سنین باید به تقویت مهارت ها به خصوص مهارت های شناختی خود بپردازد.
مکانی که لباس هالک واقعی به فروش می رسد، مثل فروشگاه های بزرگ زنجیره ای یا فروشگاه های آنلاین، ممکن است بر قیمت تاثیر بگذارد.
والدین معمولا به تقویت این مهارت ها در کودک خود کم توجهی کرده و فکر می کنند که دوران مدرسه باید این اتفاقات رقم بخورد، در صورتی که هرکدام از این مهارت ها اگر در سنین کم با بچه ها تمرین شود، می تواند تاثیر بسیار زیادی در یادگیری آن ها داشته باشد. اما اینکه چه مهارت هایی نیاز است که با کودک تمرین شود، چیزی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. پس با در ادامه همراه باشید تا هم مهارت های لازم در کودکان و هم راه حل کاربردی آن را به شما ارایه دهیم.
مهارت های اساسی وجود دارند که باید در طی دوران کودکی آن ها را یاد بگیرند، وگرنه در دوران نوجوانی و شاید حتی بزرگسالی باعث ایجاد مشکل حتی در یا بزرگسال می شوند. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که اگر فرزندی دارید که نزدیک به سنین نوجوانی یا حتی جوانی است، هم دیر نیست و می توانید با انجام تمارین این مسایل را در آن ها تقویت کنید. اما به دلیل اینکه این مقاله برای کودکان است، دیگر وارد بحث نوجوانان و جوانان نمی شویم.
توجه جزو مهارت هایی است که می توانید از سنین خیلی کم با کودک خود تمرین کنید تا آن را بهبود ببخشد. توجه چه به صورت دیداری و چه شنیداری بسیار مهم است. توجه دیداری باعث تقویت ادراک و در کل مهارت دیداری کودک می شود و به او کمک می کند تا تمرکز بهتری داشته باشد. توجه را می توان مکلمی برای تمرکز بچه ها دانست. توجه شنیداری هم به همین ترتیب به بهبود شنوایی منجر خواهد شد. می توان با انجام کارهای روزمره و تفریحی از جمله را به سمت تقویت این دو مهارت مهم سوق داد.
هرچه توجه کودک خصوصا به صورت شنیداری افزایش پیدا کند، به بیشتر شدن دایره لغات و راحت تر حرف زدن آن ها هم منتهی می شود، زیرا زمانی که در شنیدن توجه می کنند، کلمات و حروف را به صورت درست یاد می گیرند و در ذهنشان ثبت می شود. توجه در مهارت های شنیداری به آن ها کمک می کند که دروس را بهتر فرا بگیرند و در کلاس، توجه خود را جلب درس معلم کنند. همچنین کودکانی که از توجه دیداری و شنیداری خوبی برخوردارند، حافظه ی خود را هم راحت تر می توانند بهبود دهند.
حافظه ی انسان ها در طول زندگی آن ها نقش بسیار پررنگ و البته مهمی دارد. حافظه هم درست مثل توجه به دو دسته ی حافظه ی دیداری و حافظه ی شنیداری تقسیم می شود و هرکدام از این موارد به تنهایی هم از اهمیت بالایی برخوردار است. شاید بتوان حافظه را مهم ترین مهارت لازم برای کودکان تلقی کرد. از آن جهت که در رشد و پرورش بسیاری از کارها و فعالیت ها تاثیرگذار است و ضعف در آن می تواند مشکلاتی را به خصوص در تحصیل کودک ایجاد کند.
حافظه شنیداری در واقع به کودکان کمک می کند که کلمات و اطلاعات مختلف را به خاطر بسپارند و در زمان مناسب به یاد بیاورند. در واقع یکی از عوامل یادگیری زبان در کودکان، حافظه ی شنیداری است به این صورت که با شنیدن کلمات و صحبت های دیگران متوجه می شوند که کدام کلمه چه معنی می دهد و در چه موقعیتی باید مورد استفاده قرار بگیرد. کودکانی که در حافظه ی شنیداری مشکل دارند معمولا در یادگیری زبان و صحبت کردن هم با سختی مواجه هستند.
لازمه ی تقویت حافظه ی شنیداری هم انجام تمرین های مناسب با آن است وگرنه با رشد کودک این ضعف بیشتر خودش را نمایان می کند و می تواند به کاهش اعتماد به نفس در کودک منجر شود. اما با راهکاری که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت می توانید به راحتی جلوی بروز این اتفاقات را بگیرید.
حافظه ی دیداری از جمله مهارت های مهمی است که تقویت آن به نسبت حافظه شنیداری ساده تر است. حافظه ی دیداری به کودک کمک می کند که تصاویر را بهتر درک کند و رنگ ها، شکل ها، حروف، واژه ها و… را راحت تر بیاموزد. حافظه دیداری را می توان به دو بخش حافظه ی دیداری بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم کرد.
هرچه حافظه دیداری بلند مدت قوی تر باشد می توان گفت که کودک حافظه ی دیداری قوی تری دارد. البته باید توجه داشته باشید که اگر حافظه کوتاه مدت کودک ضعیف باشد، حافظه بلند مدت آن هم ضعیف خواهد شد. پس همه ی این ها در کنارهم می توانند به رشد حافظه ی دیداری کودک کمک کنند.
به توانایی به یاد آوری داده های کم اهمیت تر برای مدت کوتاه، حافظه کوتاه مدت می گویند. برای مثال فرزند شما اسم کودکی که امروز در پارک با او بازی کرده را تا چند روز به یاد می آورد.
حافظه کاری یا حافظه فعال کودک به او کمک می کند تا برای مدت خیلی کوتاهی، مطالب مورد نیازی مانند شماره رمز، یا اینکه باید از سوپر مارکت چه بخرد را به خاطر بسپارد.
« برای داشتن اطلاعات دقیق از مهارت های لازم برای کودکان و راه های تقویت آن ها حتما به سری بزنید. »
کودکان از دستان خود برای اکتشاف، بازی، چیدن بلوک ها، مهره های نخ، بازی با پازل، خط خطی کردن با مداد شمعی و ساختن اشکال با خمیر بازی استفاده می کنند. به توانایی استفاده از دست ها دست ورزی می گویند.
با خرید لباس ونوم واقعی رویاهای کودک را به واقعیتی غیرقابل انکار تبدیل خواهید کرد.
- مهارت اجتماعی
مهارت های اجتماعی مهارت هایی هستند که کودک هر روز برای تعامل و برقراری ارتباط با دیگران استفاده می کند. مهارت های اجتماعی کودک که به رفتار کودک اتلاق دارد؛ شامل ارتباطات کلامی و غیرکلامی مانند گفتار، ژست، حالت چهره و زبان بدن است.
هماهنگی دست و چشم توانایی بدن برای پردازش اطلاعات دریافتی از طریق چشم و استفاده از آن برای هدایت حرکات دست ها برای تکمیل یک کار یا مهارت است. این در ارتباط با مهارت های حرکتی ظریف (مانند برداشتن چیزی) و مهارت های حرکتی درشت (مانند یادگیری راه رفتن) کار می کند.
تقویت رابطه بین دونیمکره مغز موجب بهبود عملکرد دو نیمکره مغز و افزایش هماهنگی بین آن ها شده و به این وسیله، بازدهی و عملکرد کلی فرزند شما بهتر خواهد شد و در نهایت هوش و خلاقیتش افزایش خواهد یافت.
نقاشی از اصلی ترین کارهایی است که همه کودکان آن را بارها تجربه کرده اند و این کار برای تمام کودکان جذاب است. اما اگر میخواهید فرزندتان در مدرسه با سرعت بالاتری بنویسد و دست خط بهتری داشته باشد؛ بهتر است به به عنوان یک تمرین دست ورزی مهم نگاه کنید و از آموزش نقاشی به کودک قافل نشوید.
- درک موسیقیایی
دنیا پر از صداهاست! و کودک نیازمند درک این صداها و تحلیل آن هاست. به این منظور است که باید درک موسیقیایی و هوش موسیقی کودک را از کودکی با استفاده از تقویت انواع مهارت شنیداری تقویت کنیم. زیرا کودکانی که دارای هوش موسیقیایی بالاتری هستند، نسبت به سایر افراد، توانایی بیشتری در تمایز و تشخیص بین صداها و نواهای شنیده شده دارند.
خواندن و نوشتن را کودکان از اول ابتدایی که به مدرسه می روند، می آموزند. اما با پیشرفت تکنولوژی و گسترش آموزش به کودک، برخی از خانواده ها قبل از سن مدرسه به کودک خود خواندن و نوشتن را می آموزند. در هر صورت بعد از اینکه کودک شروع به یادگیری خواندن و نوشتن کرد، باید در کنار آن تمرین انجام دهد تا این مهارت را تقویت کند. خواندن و نوشتن اصلی ترین مهارتی است که کودکان باید آن را یاد بگیرند و به سمت کلمه سازی، جمله سازی و دیگر مهارت های مربوط به نوشتن گام بردارند. یادگیری حروف، تشخیص حروف، کلمه سازی، جمله سازی و ساختاربندی جمله از مهارت هایی هستند که در طول فراگیری خواندن و نوشتن، کودک باید یاد بگیرد و تمارین مناسب با آن را انجام دهد. شما می توانید انواع مناسب برای این کار را در مقاله لینک شده ببینید.
ریاضی یکی از دروسی است که بچه ها معمولا سخت یاد می گیرند یا خیلی تمایلی به تقویت آن ندارند. ریاضی با شناخت اعداد شروع می شود و در ادامه با شمردن و یادگیری ترتیب اعداد ادامه می یابد. این اتفاقات ممکن است در دوران مدرسه برای کودک بیفتد و اگر کودک علاقمند باشد شاید قبل از دوران مدرسه هم بتواند آن ها را فرا بگیرد.
بعد از اینکه با اعداد به طور کامل آشنا شد و توانست به خوبی اعداد را بشمارد، نوبت آن است که با عملیات های ریاضی آشنا شود. یادگیری عملیات ریاضی به کودک کمک می کند که از اعدادی که شناخته و یاد گرفته، استفاده کند. جمع و تفریق اولین و ساده ترین فرمول ها و اعمال ریاضی است که کودکان باید با آن آشنا شوند.
اینجا جایی است که کودکان ممکن است احساس سختی کنند و به ریاضی علاقه ای نشان ندهند. شما باید ریاضی را برای او جذاب کنید تا برای یادگیری آن علاقمند شود. کودکان عاشق بازی کردن هستند و بهترین راه برای اینکه توجه آن ها را به ریاضی جلب کنید، این است که در میان بازی به آن ها آموزش دهید. اما چگونه می توان ریاضی را در میان بازی های کودکان جای داد؟ در ادامه به شما راه حلی را خواهیم گفت که نه تنها ریاضی، بلکه تمامی مهارت های لازم برای کودکان که در این مقاله ذکر شد را بتوانید در خلال بازی به کودک خود آموزش دهید و او را به درس خواندن علاقمند کنید. با خرید لباس های دختر کفشدوزکی از تخفیف ویژه برخوردار شوید
مهارت های ضروری برای کودکان کدامند؟
دست ورزی، حافظه قوی، هماهنگی بین دو نیمکره مغز و مهارت هایی از این دست برای کودکان ضروری هستند. در این مقاله به بررسی 10 مورد از این مهارت ها پرداخته ایم.
اگر به مهارت کودکان اهمیت ندهید، می تواند در سنین بزرگسالی آن ها را با مشکل مواجه کند و علاوه بر درس و مدرسه، در دیگر موقعیت های زندگی هم دچار کاستی شوند. اما تقویت مهارت کودک و یادگیری آن ها امروزه کار دشواری نیست. فقط کمی تلاش و پیگیری می خواهد تا کودک در مسیر درستی به پیشرفت و توسعه ی فردی خود ادامه دهد و در آینده فرد مفیدی برای خود و جامعه ای که در آن زندگی می کند، بشود. نورولند تمامی امکانات مورد نیاز را در اختیار شما قرار داده است تا با استفاده از آن راحت تر از همیشه به کودک خود کمک کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مهارت یادگیری برای کودکان" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مهارت یادگیری برای کودکان"، کلیک کنید.