برگزیدگان ششمین کنگره مواهب در قم معرفی شدند – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری cmsd، هم زمان با پنجمین شب هنر انقلاب، اختتامیه ششمین کنگره ملی شعر مناجات و نیایش «مواهب» با معرفی برگزیدگان و با حضور دبیر دایمی دبیرخانه شعر و ادبیات آیینی، رییس حوزه هنری قم و جمعی از شاعران شناخته شده کشور برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که به همت حوزه هنری قم در سالن آمفی تیاتر مجتمع هدایت برگزار می شد، سید علی نقیب مسیول واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری قم گزارشی از برگزاری این کنگره ارایه کرد و خاطر نشان کرد که 400 اثر به دبیرخانه این کنگره که به دبیری علمی حجت الاسلام سید سلمان علوی برگزار شد، رسیده که هییت داوران، پنج اثر را بدون رتبه بندی به عنوان اثر برگزیده انتخاب نمودند.
همچنین با پخش کلیپی، گزارشی از فعالیت های واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری قم در سال 1402 ارایه شد.
ما در غیبتیم و حضرت حق در هر جا حاضر و ظاهر است
در ادامه محمد علی مجاهدی دبیر دایمی دبیرخانه شعر و ادبیات آیینی در سخنانی با اشاره به موضوع این کنگره گفت: حقیقت این است که این ماییم که در غیبتیم و حضرت حق در هر جا حاضر و ظاهر است. ما هر چه داریم از اهل بیت است و اهل بیت هر چه دارند از خداست. خدا با غفاریت و ستاریتش با ما رفتار می کند و ما باید بندگان خوبی برایش باشیم، چون او خدای خوبی ست.
وی در ضمن سخنانش رباعیاتی از سروده های خود را به عنوان شاهد مثال برای حاضران قرایت نمود.
کنگره مواهب چه گفتن را به شاعر می گوید
همچنین دکتر حسین محمدی مبارز، از چهره های شناخته شده شعر آیینی و قایم مقام دبیرخانه شعر آیینی کشور به معنی لغوی «مواهب» اشاره کرد و گفت: باید دقت شود که مواهب از ریشه هبه به معنی عطا کردن نیست از ریشه ی موهبت به معنی مهربانی ست. در عوض موهبت چیزی طلب نمی شود. مواهب بخشش هایی بی بازگشت است ولی در قبال عطا کردن، باید چیزی پرداخت.
مبارز همچنین خاطر نشان کرد: در کار شعر و هنر، چه گفتن مقدم بر چگونه گفتن است. ما 220 صنعت بدیعی در شعر داریم که همه چگونه گفتن است. کنگره مواهب چه گفتن را به شاعر می گوید. چگونه گفتن را که شاعر باید بداند. چه گفتن مغز است و چگونه گفتن آرایه هاست.
وی همچنین توکل را اساس مبانی دعا دانست و دعا را به این جهت برای انسان آرامش بخش خواند. مبارز همچنین غزلیاتی نیایشی برای حاضران قرایت نمود.
اساس شعر فارسی توحیدی ست
همچنین حجت الاسلام جواد محمد زمانی شاعر شناخته شده آیینی ضمن تشکر از کسانی که در جریان برگزاری کنگره «مواهب» تلاش کردند در مسیر شعر توحیدی گام بردارند، گفت: شعر فارسی با حمد و توحید شروع می شود و اساس آن شعر توحیدی بوده است و این از نقاط ضعف شعر امروز ماست که اشعار توحیدی در آن کم است. باید تلاش شود هر شاعری در دفترش شعر توحیدی داشته باشد.
وی همچنین به دغدغه مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهایشان با شاعران اشاره کرد که متذکر شدند؛ چرا رکن جلسات ما شعر توحیدی نیست؟
در بخش تجلیل از شاعران برگزیده کنگره از 5 شاعر در یک سطح تجلیل شد. شاعران برگزیده این کنگره؛ آرش پور علیزاده از رشت، محمد خادم از اصفهان، محدثه آشتیانی از تهران و عاطفه جوشقانیان و راضیه مظفری از قم بودند.
برگزیدگان همچنین پشت تریبون قرار گرفتند و اشعار خود را قرایت کردند. پایان بخش این مراسم، ضیافت افطار بود که این روزها به همت حوزه هنری قم و با عنوان شب هنر انقلاب با حضور هنرمندان رشته های مختلف هنری برگزار می شود.
برگزیدگان ششمین کنگره مواهب در قم معرفی شدند – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برگزیدگان ششمین کنگره مواهب در قم معرفی شدند – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برگزیدگان ششمین کنگره مواهب در قم معرفی شدند – خبرگزاری cmsd | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.