نماینده مجلس: پایش های دوره ای سلامت سربازان افزایش یابد

نماینده مجلس: پایش های دوره ای سلامت سربازان افزایش یابد

یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باتوجه به ویژگی های نظامی گری نیاز است پایش ها دوره ای سلامت اعم از جسمی و روانی بیشتر شود و نتایج این پایش ها از طرف رده های مختلف فرماندهان نیز مورد توجه قرار گیرد.

غلامرضا شریعتی اندراتی در گفت وگو با cmsd با تاکید بر لزوم پایش مستمر روانی نیروهای وظیفه در مراکز نظامی گفت: بر اساس آنچه اطلاع دارم معمولاً پیش از ورود به دوره سربازی، معاینات عمومی بالینی و همچنین روانی برای نیروهای وظیفه انجام می شود.

وی با بیان اینکه «وضعیت سلامت کارکنان وظیفه بعد از پایان دوران سربازی، مجدداً مورد پایش قرار می گیرد»، اظهار کرد: معمولاً درباره سربازان وظیفه نیروهای مسلح در بدو ورود به رده به کار گیرنده پایش روانی انجام می شود و در واقع این رده به کار گیرنده مکلف به انجام پایش سلامت کارکنان وظیفه است؛ چنانچه در این پایش سطح سلامت روانی فردی تایید نشود، او در مشاغلی به کار گرفته می شود که دور از سلاح است و در واقع برای او از اصطلاح «معافیت از رزم» استفاده می کنند.

این نماینده مجلس عنوان کرد: انجام پایش های دوره ای اعم از جسمی و روانی در نیروهای مسلح مرسوم است و تا جایی که اطلاع دارم همچنان این پایش ها انجام می شود چراکه کار این نیروها خاص است؛ با این حال باتوجه به ویژگی های نظامی گری نیاز است پایش ها دوره ای سلامت اعم از جسمی و روانی بیشتر شود و نتایج این پایش ها از طرف رده های مختلف فرماندهان نیز مورد توجه قرار گیرد.

سلامت روان در کنار سلامت جسمی بسیار مهم است

به گزارش cmsd، بر اساس آنچه در نتایج یک پژوهش درباره وضعیت سلامت روان سربازان ایرانی که در سال 1399 منتشر شده است، اختلالات روانی در قشر جوان و به خصوص سربازان وظیفه با افزایش روزافزون مواجه است. پژوهشگران، وضعیت سلامت روانی سربازان ایرانی را  به دو دسته عوامل کلی برون سازمانی (محیط خانوادگی، عوامل اقتصادی، فرهنگی و روانی) و درون سازمانی (امکانات موجود، برخورد فرماندهان، نوع وظیفه محول شده و نحوه آموزش) وابسته دانستند و تاکید کردند که «واحدهای مشاوره در یگان های نظامی می توانند از دیگر آسیب های اجتماعی احتمالی پیشگیری کنند و سلامت روانی افراد را ارتقا دهند. در این زمینه سنجش ویژگی های شخصیتی سربازان در بدو ورود به مراکز نظامی و برگزاری کارگاه های مقابله ای می تواند حتی الامکان از بروز آسیب های احتمالی پیشگیری کند.

این پژوهش همچنین انجام اقداماتی نظیر «تشخیص به موقع اختلالات روان سربازان و درمان سریع»، «به کارگیری مناسب و موثر نیروها در پست های خدمتی» و «پیشگیری از بروز مشکلات ناشی از اختلالات روان سربازان مانند خودکشی، دیگرکشی، ایجاد بی نظمی و ناامنی» را به جوامع نظامی توصیه کرده است.

پایان خبر cmsd

نماینده مجلس: پایش های دوره ای سلامت سربازان افزایش یابد

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نماینده مجلس: پایش های دوره ای سلامت سربازان افزایش یابد" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نماینده مجلس: پایش های دوره ای سلامت سربازان افزایش یابد"، کلیک کنید.